Top 7 mobilnih telefona do 200 KM

Nije rijetka pojava da nam je potreban novi telefon, ne želimo da se vezujemo na dvije godine uz ugovor kod operatera, a nemamo dovoljno novca da kupimo skup mobilni telefon.

Tim povodom, mi smo napravili listu od nekoliko predloga niskobudžetnih mobilnih telefona, koji se mogu priuštiti za manje od 200 KM.

1. OUKITEL C11 PRO po cijeni od 179 KM

Nakon sjajne serije prodaje Oukitel c8 modela, kineski proizvođač mobilnih telefona predstavio je novi niskobudžetni model c11 Pro koji dolazi sa zavidnim karakteristikama.

Što se tiče specifikacija, novi Oukitel C11 Pro dolazi sa 5,45 inčnim ekranom HD+ rezolucije i omjera 18:9, dvostrukom zadnjom kamerom od 8 MP + 2 MP, a sa zadnje strane će se nalaziti i čitač otiska prsta. Prednja kamera će podržavati otključavanje uređaja prepoznavanjem lica (Face ID) što daje i dodatni nivo sigurnosti.

Oukitel C11 Pro radi na popularnom MediaTekovom 4-jezgrenom MT6739 procesoru na 1,3 GHz, u kombinaciji sa 3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.  Android 8.1 Oreo operativni sistem mu osigurava brz i fluidan rad, a ugrađena je i baterija od 3400 mAh koju možete izvaditi, a tu je i punjač od 5V/1A.

Oukitel c11 Pro dostupan je u dvije boje: crna i plava, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 179 KM – Kliknite za više informacija!

 

2. BLACKVIEW A30 po cijeni od 165 KM

Želite iPhone X bez njegove cijene? Naš prijedlog je Blackview A30 po cijeni od 165 KM!

A30 ima 5.5″ ekran sa neočekivanim 19:9 omjerom ekrana koji mu daje tanji profil i olakšava korištenje sa jednom rukom.

Na njemu je isto i moderan Android 8.1 što je nekima vjerojatno i važnije od ekrana. Najnoviji Android znači najnovije sigurnosne zakrpe, i to za 165 KM! Po pitanju memorija, tu je dovoljnih 2GB radne memorije i 16GB interne memorije. Naravno, ima slot za SD karticu jer ne bi bilo pametno teretiti internu memoriju sa bilo čime osim aplikacijama.

Ovaj telefon ima duplu kameru od 8MP. Na prednjem djelu je isto 5MP selfie kamera. Straga je Sony IMX134 senzor što je vrlo neočekivano gledajući cijenu. Blackview tvrdi da je kamera još dodatno optimizirana sa njihove strane za poboljšanu kvalitetu slike i prirodnije boje.

Uz sve ovo, Blackview je dodao još i Face ID – tehnologija popularizirana od strane kompanije Apple. Ako tražite odličan pametni telefon sa racionalnom cijenom, bilo bi pametno dati priliku A30. Njegova cijena je 165 KM, a možete ga nabaviti na linku ispod.

Blackview a30 dostupan je u tri boje: crna, zlatna i plava, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 165 KM – Kliknite za više informacija!

 

3. OUKITEL C12 PRO po cijeni od 184 KM

Oukitel C12 Pro  s najvećim ekranom u ponudi, a može se pohvaliti dijagonalom od čak 6,18 inča i omjera 19:9.  Kako ima i usjek iznad ekrana smartfon također podsjeća na iPhone X.

Ovo je tipični jeftini 4G LTE smartfon koji radi na popularnom MediaTekovom 4-jezgrenom MT6739 procesoru, uz 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.  Telefon se može pohvaliti dvostrukom zadnjom kamerom 8 MP + 2 MP, kao i prednjom selfie kamerom od 5 MP.  Baterija od 3300 mAh koja se može izvaditi. Telefon pokreće novi Andorid 8.1 sitem, koji mu obezbjeđuje stabilan rad.

Jedan od gornjih dijelova usjeka prikazuje notifikacijske podatke kako što su vrijeme, Wi-FI, Bluetooth, SIM karticu i stanje baterije. Veliki ekran od 6,18 inča ima puno prostora za prikazivanje sadržaja, a zahvaljujući novom dizajnu djeluje vrlo elegantno. Isto tako, spomenimo i kako ima čitač otiska prsta, a i prednja kamera podržava Face ID. Sve u svemu, Oukitel C12 Pro je vrlo zanimljiv pametni telefon za svakodnevno korištenje.

Oukitel C12 Pro dostupan je u dvije boje: crna i zlatna, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 184 KM – Kliknite za više informacija!

 

4. CUBOT J3 po cijeni od 139 KM

Za Cubot J3 kažu kako mu je 1 GB RAM-1 sasvim dovoljno, jer radi na Android 8.1 Oreo Go Edition operativnom sustavu. Kako god bilo, cijena mu je ultra niska. Mi smo ga testirali i radi savšeno.

Ovo je definitivno smartfon za one koji žele kupiti nešto novo i pouzdano, a žele to platiti što  moguće manje. Novi Cubot J3 ima osnovne hardverske karakteristike, no s obzirom da radi na Android 8.1 Oreo Go Edition operativnom sustavu koji je upravo namijenjen za ovakve smartfone sve bi na njemu trebalo raditi prilično brzo. Podsjetit ćemo vas kako su u Go Edition OS-u dolaze i “olakšane” Googleove aplikacije s oznakom Go.

Telefon ima 5 inčni ekran rezolucije 480 x 960 (omjera 18:9) i  radi na MediaTekovom MT6580 procesoru, uz 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Telegon posjeduje prednju selfie kameru od 5 MP, dok je zadnja kamera 8 MP.

Cubot J3 dolazi sa opcijom prepoznavanja lica na prednjoj kameri pomoću kojeg može otključati uređaji to je vjerojatno najjeftiniji smartfon na svijetu koji ima tu mogućnost. Inače podržava Dual SIM (nano), a treći ulaz je za microSD memorijsko proširenje.

Cubot J3 dostupan je u tri boje: crna, siva i plava, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 129 KM – Kliknite za više informacija!

 

5. ULEFONE S1 po cijeni od 135 KM

Ulefone S1 posjeduje veliki 5.5″ inčni ekran rezolucije 960*480 i omjerom 18:9, dvostruku zadnju kameru (8MP+5MP), prednju kameru s rezolucijom do 5MP, senzor otiska prsta, 1 GB RAM-a, 8 GB prostora za pohranu, i bateriju kapaciteta 3.000mAh.

Ulefone S1 dostupan je u dvije boje: crna i zlatna, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 135 KM – Kliknite za više informacija!

6. BLACKVIEW A20 po cijeni od 120 KM

Blackview A20 je najjeftiniji model koji se može kupiti za 120 KM, ali nakon testiranja stavljamo ga u rang bestbuy niskobudzetnih mobilnih telefona. Ovaj telefon je odličan primjer brzog napretka kineske tehnologije.

Blackview A20 Pro ima 5.5″ ekran omjera 18:9 a rezolucije 720*1440. Pokreće Android sistem verzije 8.1 Oreo što je odlično pošto je to još vrlo nova i svježa verzija Android operativnog sustava. Pošto Android P još nije izašao osim na par telefona, Oreo 8.1 trenutno stoji kao najnoviji. Situacija sa baterijom je isto dobra, unutra stoji baterija od 3000mAh što je dovoljno za 20 sati muzike i 10 sati surfanja po internetu. Iza vidimo dvije kamere od 5MP a ispred imamo selfie kameru od 2MP.

Sve to gura MediaTek MT6580 četverojezgreni chipset sa 1GB radne memorije i 8GB interne flashmemorije za aplikacije. Da je to jedina memorija, to bi bilo pre malo, ali srećom A20  ima MicroSD utor tako da tih 8GB memorije možete koristiti više manje samo za aplikacije. Čudom, ovaj uređaj isto ima i čitač otisaka prstiju koji može otključati sistem u 0.1S, brzo i sigurno.

Blackview a20 dostupan je u tri boje: crna, zlatna i plava, a detaljne karakteristike možete pogledati OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 120 KM – Kliknite za više informacija!

I ZA KRAJ… NAJPRODAVANIJI MODEL U 2018. GODINI!

7. Oukitel c8 po cijeni od 159 KM

Za sami kraj liste ostavili smo i telefon koji se najbolje pokazao u 2018. godini, a može se kupiti po cijeni od 159 KM! U pitanju je verzija C8 telefona kompanije Oukitel, kineskog proizvođača koji brzo kupi simpatije širom svijeta.

Telefon koji dolazi sa IPS ekranom od 5,5 inča u HD rezoluciji, 2 GB RAM memorije za stabilan radi i 16 Gb interne memorije za skladištenje. Pokreće ga Android 7.0 sistem. zadnja kamera sa sjajnih 13 MP i prednja sa 5 MP. telefon posjeduje promjenjivu bateriju od 300 mAh.

Detaljne karakteristike možete pogledati na OVOM LINKU.

Ukoliko želite da kupite ovaj telefon po cijeni od 159 KM – Kliknite za više informacija!

 

Share:

TOP